Prčice 2016

Prčice zná snad každý, ale tenhle příběh určitě ne. Vše je do puntíku pravda. Já osobně vystupuju jako pochodník MD :-).

21Květen2016

Prčice 2016

Akce ve své podstatě započala již na Prčicích 2015, kdy jsem já a Petr Švimberský dali trasu 42km. Deníček ale začíná až...

Září 2015

Organizátor MD v kalendáři organizuje novou událost s výmluvným názvem Praha - Prčice. Jako hosty události přidává nezkušenou pochodkyni LD (čtěte manželku), syna AD, a ostřílené trekery PŠ a MO. Do popisku dává “Trasa Jardy Bursíka: 35km”.

Říjen 2015

Syn AD a manželka LD dávají s MD 20km na Kokořínsku. LD událost přijímá s komentářem, že AD 35km nedá a že lepší bude dětská trasa 23km. MO také přijímá a připisuje proč jen 35km. PŠ přijímá bez komentáře. AD má 4 roky a je příliš malý na ovládání google kalendáře. Za AD přijímá MD.

Listopad 2015

MO přemlouvá MD, aby šel s ním 72km. Neúspěšně.

Prosinec 2015

MO opět přemlouvá MD, aby šel s ním 72km. Stále neúspěšně.

Leden 2016

MO na facebooku zveřejňuje své novoroční předsevzetí - ujít plnotučné Prčice - čtěte 72km. Popisuje to jako hotovou a neměnnou věc.

Březen 2016

LD v čase události asi radši pojede na víkendové školení.

Duben 2016

MO se začíná vykrucovat, že vezme svojí dceru EO na dětskou trasu. PŠ je demotivovaný - nemá s kým jít 72km, tak chce jít také dětskou trasu. Nemá ale dítě, tak přemýšlí o partnerství s MO. LD ruší účast na školení a znovu potvrzuje svou účast na pochodu.

7.5.2016

MO se vykrucuje, že dcera EO nedá 23km. Na argument, že jí tedy ponese na koníkovi nereaguje. PŠ je bezradný, partnerství se nekoná. MO nereaguje na výzvu jít 72km.

10.5.2016

PŠ medituje a rozjímá. Nakonec dochází k závěru, že 72km dá i mánička. Nové boty radši kupovat nebude (četl blog pochodníka DF). Zbytek dožene vhodnou stravou (čtěte chemií a dopingem). Pochodníkovi MO vzkazuje, že buď ponese dceru EO nebo půjde s ním. MO stále nereaguje.

11.5.2016

PŠ s organizátorem MD kují pykle, že na facebooku budou MO připomínat každé dva týdny jeho novoroční předsevzetí. Večer MD zjišťuje od LD jak se pracuje s facebookem.

12.5.2016

MD zjišťuje, že si MO na facebooku smazal své novoroční předsevzetí. Není co připomínat.

14.5.2016

MD asi neumí pracovat s facebookem. Ráno ho MO ujišťuje, že své novoroční předsevzetí nesmazal. MO odmítá nést svou dceru EO na zádech. Prý je moc těžká. Večer MO říká, že jeden černý puntík v novoročních předsevzetích je dovolený. MD tvrdí, že jeden černý puntík je, jako by nesplnil vše.

15.5.2016

MD se učí pracovat s facebookem. Našel příspěvek MO z 31.12.2015 s novoročním předsevzetím. Příspěvku dává podivného smajlíka “Paráda” a přidává komentář “Jak to vypadá s těmi Prčicemi”. MD nevěřícně zírá na další dva body předsevzetí: “100 KM TREK MOUNTAIN COMPETITION” a “LEARN FLUENT GERMAN IN 3 MONTHS”. PŠ přidává také své komentáře. MO na komentáře nereaguje.

16.5.2016

PŠ chytá rýmičku, ale Prčice ujde i kdyby měl chcípnout. LD si pořizuje novou trailovou obuv. Syn AD se také dožaduje nové obuvi, ta kterou má je prý už moc stará, nefunguje a klouže, což dokazuje na kluzké podlaze v obchodě. Boty už nechce po té, co vidí skateboard. Prý má skateboard moc rád a moc ho potřebuje. Víc, než boty. MD mu slibuje skateboard, ale až se naučí na koloběžce a na kole. AD se znovu dožaduje nových bot. LD si společně s MD kupují proteinové tyčinky. Syn AD si vybírá cereální tyčinky s meruňkovou a jahodovou příchutí. Prý je má moc rád. Na boty a skateboard už zapomněl.

17.5.2016

MD radí LD, aby si doma novou obuv rozchodila. MD se ptá PŠ na psychickou připravenost. PŠ má strach z jarního deště. Prý se vody bojí. MD ho uklidňuje, že předpověď hlásí polojasno a 21 stupňů. PŠ už zvažuje dopingový plán. Zítra si jde koupit legíny, kalhoty s odpínacíma nohavicema a mikrotermosku na kafe, aby nechcípl. MO na komentáře stále nereaguje. MD se asi zlepšuje při práci s facebookem. Našel nasdílený post MO s píšničkou z 90 let, pod kterým byl dotaz PŠ “Co ty Prčice?”. MO reagoval slovy, že neví jestli dovolí zdravíčko, ale spíš ne. PŠ chce vidět neschopenku.

19.5.2016

PŠ byl nakupovat v Decathlonu. Má nové oblečení. Boty si nechává staré a teď v nich chodí i do práce, aby je provětral. Jen ale přemýšlí, jestli si s sebou má vzít trekové hole. MD mu radí ano, prý by mu mohli posledních 50km pomoct. MO konečně při osobní schůzce s MD reaguje na své novoroční předsevzetí. Prý na Prčice nemůže, protože dostal doma nakázáno jít na grilovačku. PŠ od maminky dostal jednu dobrou radu: “Po dvacátém kilometru se nezastavuj, a už vůbec si nesedej. Jinak končíš.”

20.5.2016

PŠ se zmiňuje, že nesmí zapomenout ibalgin. Na otázku jestli na chůzi odpovídá na cokoliv. PŠ připomíná svou radu od maminky a bere jí za svou.

21.5.2016

5:45. PŠ: Hlavně žádnou paniku. Už jen 70km. MD reaguje, že za chvilku vstává. MO reaguje držením palců, za což si o 4 hodiny od PŠ vyslouží pošklebek “Kdybys nebyl srab, trpíš se mnou.”

7:00. LD: Zabalil jsi selfie tyč?

7:30. Před odchodem z domu: LD: “Co si mám vzít za boty?”. MD: "Rozchodila sis ty nový?" LD: "Jojo, ve středu u kuchyňské linky při vaření."

9:00. MD, LD a AD se registrují ve Voticích.

0km, LD vytahuje selfie tyč a dělá společné foto rodinky. Postuje na facebook.

1km, MD+LD+AD jsou za značkou Votice a poprvé bloudí. Nejsou ale sami.

2km, AD ukazuje rychlé reflexy, když uhýbá paní na kontrolním punktu v okamžiku, kdy mu chce dát razítko na ruku. AD žádné razítko na ruku nechce.

3km, AD: Mně už bolí nožičky.

4km, AD: Mně už zase bolí nožičky.

5km, AD: Já už to nezvládnu

6km, AD: Vás ještě nebolí nožičky?

7km, AD dostává svůj první párek v rohlíku s kečupem. Je mu přislíben další. Od té doby chytá druhý dech a místy i popobíhá.

8km, LD naslouchá rozhovoru dvou možná desetiletých školaček. Hrají hru, hádej kdo jsem: “....jseš Slovák? Ne! Máš na youtube víc jak šest tisíc odběratelů? Ano!...”. LD cítí depresi, že už je asi stará. MD jí uklidňuje slovy, že stejně se asi cítili naše rodiče. 10km, AD už asi posté kontroluje mapu, jestli jdeme dobře. Na mapě prstem ukazuje na Prčice a říká, že jsme tady.

15km, AD na mapě prstem ukazuje na Votice a říká, že jdeme správně.

17km, AD dostává druhý párek v rohlíku.

19km, MD vidí věžičku z Prčic. Cíl už zná jako své boty. Jednou už tu byl.

21km, skupina AD+LD+MD přichází do cíle a fasují zelenou botičku. AD se dožaduje Horalky a razítka na mapu. MD vytahuje selfie tyč a dělá společné foto rodinky. Postuje na facebook.

15:45, MD volá PŠ. MD: “Čau, kde jsi? Už na Tebe čekáme v cíli a nevidíme Tě. ” PŠ: “Jdi do p..i, jsem kousek před Kosovou Horou a zrovna jsem si sedl. Už jsem vstával a zrovna mi někdo volá, tak jsem si zase sednul a už se nehýbu.” MD se ubránil poznámce o radě od maminky.

19:30, MD opět připomíná MO novoroční předsevzetí na facebooku komentářem “Tak co? Už jsi v cíli?”.

20:00, MD si odnáší ponaučení do budoucna. Krém na opalování nestačí jen vzít do batohu. Měl by se také použít.

20:30, MD kontaktuje PŠ. Tentokrát formou SMS, aby nedostal další spršku nadávek. SMS nedorazila.

22.5.2016 v 6:30, SMS stále nedorazila. MD se dívá na profil PŠ. Žádná aktualizace za posledních 18 hodin. Nachází ale komentář starý 8 hodin pod fotkou MO z grilovačky: “A tos mohl jít do Prčic”. PŠ žije. MD lajkuje příspěvek.